🙂 Keto ravioli z nadzieniem dyniowo – serowym Ravioli czy pierogi – oto jest pytanie! 😛 Osoby przyzwyczajone do keto wyrobów na mące migdałowej mogą mieć pewne obiekcje. 🙂 A propos pierogów, to dokonałam jeszcze jednej modyfikacji wobec oryginalnego przepisu – przed usmażeniem keto ravioli z dynią lekko je podgotowałam. 😀 Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku Keto ravioli z dynią Keto ravioli z dynią zamiast tradycyjnego szpinaku i ricotty Makaron shirataki sprawdza się świetnie w większości przypadków – jako wkładka do rosołu, baza spaghetti bolognese czy alla carbonara. 😛 Postanowiłam jednak sprawdzić czy rzeczywiście w ten sposób uda się uzyskać odpowiednią konsystencję, strukturę i smak. Oczywiście w mojej kuchni nic nie odbywa się bez modyfikacji… Ja jednak tak dawno nie miałam okazji jeść takich pierogowo – makaronowych dań, że byłam wniebowzięta… Ale biorąc pod uwagę zbliżające się Święta Bożego Narodzenia to może wcale nie aż tak źle…? 🙂 Kiedyś robiłam ravioli z tego przepisu i bardzo mi smakowały, postanowiłam więc odtworzyć ten smak. W moim wykonaniu zamiast włoskiego standardu, czyli szpinaku i ricotty była akurat wersja z dynią. W ostatniej chwili postanowiłam jednak spróbować wykonać ten przepis zamieniając mąkę migdałową na mąkę lnianą.