Sałatka ze szpinakiem, szynką parmeńską i figami

Magdalena
Sałatki
09.10.2020 22:09
Sałatka ze szpinakiem, szynką parmeńską i figami

Składniki: - 200 g liści szpinaku - 100 g szynki parmeńskiej - 100 g sera pleśniowego - 10-15 szt. pomidorków koktajlowych - 4 świeże figi - 50 g orzechów włoskich Sos: - 2-3 łyżki oliwy - 2 łyżki soku z pomarańczy - 1 łyżeczka miodu - 2 łyżeczki musztardy - sól, pieprz Wykonanie: Liście szpinak myjemy i dokładnie osuszamy. Sałatka ze szpinakiem, szynką parmeńską i figami Sałatka ze szpinakiem i szynką parmeńską, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, sera pleśniowego, fig oraz orzechów włoskich, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie oliwy i soku pomarańczowego. Warto podać ją z grzankami z bułki, z dodatkiem masełka czosnkowego. Warto podać ją z grzankami z bułki, z dodatkiem masełka czosnkowego. Pyszna, wyrazista w smaku sałatka, którą możemy podać na lunch lub kolację, a także spakować do pudełeczka i zabrać ze sobą na wynos. Pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Figi myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Dużą zaletą jest też to, że jest mega prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut! Dużą zaletą jest też to, że jest mega prosta i szybka w przygotowaniu - wystarczy 10 minut!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/10/salatka-ze-szpinakiem-szynka-parmenska.html