Na blogu jest już przepis na to ciasto, ale w tamtym przepisie pianka jest zrobiona z dodatkiem oleju. Składniki: 2,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 budynie waniliowe (każdy 40 g.) Większą część ciasta, zetrzeć na tarce, na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto, zawinąć w folię spożywczą, lub aluminiową i schłodzić w zamrażalniku, około godzinę. Ta wersja zrobiona jest z pianką na samych budyniach. Powiem szczerze, że ta wersja bardziej przypadła mi do gustu, ponieważ zawsze się udaje :) Piana z dodatkiem oleju, często opada. Dodatkowo: Dowolne owoce Wykonanie: Mąkę z proszkiem i cukrem wysypać na stolnicę, wymieszać. Piana na samych budyniach, zawsze się udaje. zmiksować tylko chwilę na najniższych obrotach miksera, lub wymieszać łyżką. Dlatego, postanowiłam zrobić nowy wpis na to ciasto. Pyszne kruche ciasto, a w środku delikatna pianka i owoce. Pianę wyłożyć na przestudzone ciasto.