Tarta z malinami i budyniem wtorek, sierpnia 11, 2020 20 ciasta , nowe , tarta Forma: 26 cm Składniki ciasto: - 250 g mąki pszennej - 150 g zimnego masła - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 jajko Nadzienie: - 2 budynie po 40 g każdy bez cukru - 600 ml mleka 2 % - 3 łyżki cukru - owoce u mnie maliny 1. Całość siekamy nożem, dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto owijamy w folię i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Jeszcze ciepły (nie gorący) przekładamy na ciasto i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Maliny myjemy, osuszamy i układamy na budyniu. Na ciasto kładziemy folię aluminiową i wsypujemy fasolę lub groch w celu obciążenia ciasta. 4. Ciasto wyjmujemy z lodówki, musimy go rozwałkować i wyłożyć nim formę. Po tym czasie folię z fasolką zdejmujemy i pieczemy dodatkowo 10 minut. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i posiekane masło.