Pulpety z bakłażanem

Monika
Obiad
18.07.2020 18:51
Pulpety z bakłażanem

składniki 1 bakłażan średniej wielkości 3 łyżki oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 80 g bułki tartej (8 łyżek) 20 g płatków drożdżowych (4 łyżki) 1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka papryki mielonej ¼ łyżeczki soli pieprz przygotowanie Na patelni rozgrzej oliwę i delikatnie zeszklij na niej posiekaną cebulę i przetarty czosnek. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Wyśmienicie smakują z sosem pomidorowym, ale sprawdzą się z każdym innym 🙂 Sprawdź inne przepisy na bezmięsne dania – klik. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz do zarumienienia (ok. 25 minut). Po upieczeniu możesz zanurzyć je w ulubionym sosie i jeszcze chwilę pogotować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/pulpety-z-baklazanem-weganskie-pulpeciki/