W sam raz na przekąskę, piknik czy rowerową wycieczkę za miasto. :) Ciastka orzechowe z masłem orzechowym - składniki: - 135 g masła - 2 łyżki miodu - 2 1/3 szklanki mąki - 1 łyżeczka sody - szczypta soli - 2/3 szklanki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) - 1 jajko - 3 łyżki masła orzechowego - 100 g posiekanych orzechów laskowych - Masło wraz z miodem przełóż do rondelka i podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika do czasu całkowitego rozpuszczenia się masła. Pyszne, chrupiące, mocno orzechowe ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego i siekanych orzechów laskowych. - Do suchych składników dodaj rozpuszczone i ostudzone masło z miodem, jajko, masło orzechowe i orzechy. - Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.