Dodatkowo: 150 g pastylek miętowych w czekoladzie (16 czekoladek) lub 1 czekolada miętowa 250 ml śmietany 30% 1 śmietan-fix 1 op. cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 40 – 50 kropli miętowych (płaska łyżeczka) 30 g gorzkiej czekolady Masa: 500 ml mleka 5 torebek herbaty miętowej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) 2 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 80 g cukru 200 g miękkiego masła Zaparzoną herbatę po wystudzeniu wyciągnij z mleka, odciśnij ją mocno (dzięki temu uzyskasz mocniejszy smak mięty). 200 ml miętowego mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym, żółtkami, mąką pszenną, skrobią ziemniaczaną i cukrem. składniki Biszkopt: 4 jajka 120 g cukru 100 g mąki (użyłam krupczatki) 1 łyżka kakao Białka oddziel od żółtek. Następnie dodaj śmietan-fix wymieszany z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Na koniec dodaj partiami przesianą mąkę wymieszaną z kakao.