Sprawdź najnowsze przepisy - Zioła – niedoceniany sposób na zdrowie - Śledziowa sałatka z burakami na Święta – wegańska sałatka z boczniakami - Roślinne źródła witaminy D – dowiedz się, co jeść, aby uzupełnić jej poziom w organizmie - FIT Malinowa chmurka bez pieczenia – niskokaloryczne ciasto! - CHURROS w dwóch wersjach! Środek: 500 ml maślanki 400 g owoców – truskawek, malin, jeżyn lub innych owoców tego typu 1 galaretka przezroczysta + 350 ml wody 3 galaretki owocowe (dobierz smak do owoców) + 200 ml wody Przepis na ciasto z maślanką i owocami składniki Spód: 100 g płatków kukurydzianych 200 g suszonych daktyli 2 łyżki kakao Daktyle zalej gorącą wodą i odstaw na co najmniej 30 minut, aby zmiękły. Dodatkowo: 2 galaretki (na wierzch) + 600 ml wody Galaretki rozpuść w 600 ml wody. Ciasto z maślanką i owocami to połączenie pysznego spodu bez pieczenia, lekkiej pianki na bazie maślanki i galaretki oraz owoców. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – klik. Galaretki owocowe rozpuść w 200 ml wody, odstaw do wystudzenia. Przezroczystą galaretkę rozpuść w 350 ml wody i odstaw do całkowitego stężenia. Daktyle zblenduj na gładką masę, a następnie wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i kakao.