Foremkę przykrywam płatem folii spożywczej wysmarowanej olejem, by nie przylepiła się do ciasta gdy ciasto wyrośnie formę umieścić w nagrzanym piekarniku do 210*C, zaparować piekarnik i piec 45 minut chleb po upieczeniu wytrząsnąć z foremki i studzić na kratce SMACZNEGO ! Bardzo smaczny chleb, super prosty do przygotowania, pięknie rośnie i nie kruszy się. Polecam, uda się każdemu!400 g mąki graham100 g mąki jasnej ( u mnie orkiszowa)350-400 ml ciepłej wody2 płaskie łyżeczki soli25 g drożdży1-2 łyżki otrąb do wysypania formy1 łyżka oleju do posmarowania formyPrzygotowanie: Mąka graham ma nie tylko wyjątkowo specyficzny, cudowny smak, ale to mąka pełnoziarnista (ze złożonego przemiału) i ma dużo więcej wartości odżywczych niż wszystkie białe odmiany mąk pszennych. z częścią wody wymieszać drożdże do upłynnienia wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagniatać do pojawienia się glutenu.