Mini serniczki na zimno, z kremem i truskawkami

Anna
Desery
02.06.2020 9:26
Mini serniczki na zimno, z kremem i truskawkami

Składniki: - 1 galaretka truskawkowa, - 2 serki homogenizowane naturalne (ok. 400 g), - 250 g mascarpone, - 250 g śmietanki 30%, - cukier (do smaku), - 1/2 kg truskawek. Po ok. 2-3 godzinach ubijam mascarpone ze śmietanką, aż do sztywności, dodaję z 2-3 łyżki drobnego cukru (do smaku). Połowę z truskawek blendujemy z cukrem (do smaku), robimy mus. Ubity krem przekładam do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskam na serek. Na górę dekoruję truskawkami pociętymi w kostkę i polanymi musem truskawkowym. Uwielbiam truskawki w każdej postaci, a szczególnie w lekkich deserach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2020/06/mini-serniczki-na-zimno-z-truskawkami.html