Ciasto na gofry

Anna
Desery
01.06.2020 20:20
Ciasto na gofry

Gofry z mojego przepisu wychodzą bardzo chrupiące, delikatne w smaku i rozpływają się w ustach. Opis Ciasto na gofry: Ciasto na gofry powinno być zawsze chrupiące z wierzchu i lekkie jak piórko. Kiedyś uwielbiałam gofry z bitą śmietaną i nutellą, ale obecnie najbardziej lubię ze świeżymi owocami, frużeliną czy dżemem. Składniki: 370 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże jajka 100 ml oleju 400 ml mleka Szczypta soli Zawsze uwielbiałam gofry, które kupowali mi rodzice nad morzem w budkach. Chcecie zajadać się pysznymi, chrupiącymi goframi, które pamiętacie z wakacyjnych budek? Z pewnością poradzi sobie z nim każdy, nawet kiepski kucharz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/ciasto-na-gofry/