Pierogi z serem

Anna
Obiad
15.04.2020 20:19
Pierogi z serem

Składniki: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego jednokrotnie 3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 1 żółtko 3/4 szklanki wody 1 jajko 1 łyżka masła Opis Pierogi z serem: Pierogi z serem to wersja na słodko według receptury mojej babci. Charakteryzowały się one delikatnym i cienkim ciastem oraz pysznym nadzieniem z białego sera, z lekką nutą wanilii. Uwielbiałam je, ponieważ mogłam zawsze dobierać do nich różne dodatki, np. świeże owoce, mus z truskawek czy gęsta, słodka śmietana. Każdą z nich musimy rozwałkować na cienki placek. Następnie pieróg składamy na pół, dokładnie zlepiamy brzegi i dociskamy za pomocą widelca. Partiami wrzucamy pierogi i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 3 minuty od ich wypłynięcia. Za pomocą szklanki wykrój z ciasta kółka. Wystarczy podać je z ulubionymi dodatkami i stają się wielkim rarytasem. Pierogi z serem uwielbiają zarówno dorośli jak i dzieci. Bez problemu możemy sobie je zamrozić i gotować tylko wtedy, gdy mamy na nie ochotę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/pierogi-z-serem/