Wafle z galaretką

Desery
10.04.2020 14:42
Wafle z galaretką

- 2 duże wafle tortowe - 3 dowolne galaretki ( u mnie: cytrynowa, truskawkowa i agrestowa) - 400 ml śmietanki 30% Wafle trzeba dociąć pod wymiar blaszki ( użyłam keksówki 30 cm). Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Agrestową galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki i odstawiamy do wystudzenia. Mimo, że ciężko powstrzymać się od podjadania, warto przeczekać i jeść je na drugi dzień. Zostawiamy w lodówce do stężenia, a najlepiej na całą noc. Ubijamy 200 ml śmietanki na sztywno i dolewamy galaretkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkiepole.blogspot.com/2020/04/wafle-z-galaretka.html