PRZYGOTOWANIE ZUPY Z KASZĄ JAGLANĄ Warzywa obieramy i zcieramy na tarce i wrzucamy do garnka wraz z kawałkiem kapusty wraz z całą cebulą i przyprawami, zalewając 2,5 – 3 l wody. Zupa z Masterchef’a, której smak Cię zaskoczy Zdrowa zupa w kolorze słońca Dietetyczna zupa z kaszą jaglaną i warzywami smakuje wybornie i wystarczy zaledwie 15 minut na jej przygotowanie. W miedzy czasie przelewamy 2-3 krotnie woda kasze jaglaną (około 50 g), po czym dorzucamy do gotującego się wywaru, wraz z kukurydza i 3 łyżeczkami koncentratu pomidorowego (sugeruje pudliszki lub łowicz – moje ulubione). ZUPA Z KASZĄ JAGLANĄ ZDROWY OBIAD W 15 MINUT Przygotowanie zupy z kaszą jaglaną zabierze Wam około 15 minut! Kilkukrotnie prześledziłam przeróżne proponowane przepisy na dietetyczną zupę z kasza jaglaną, jednak żadna mnie nie porwała na tyle, aby ją ugotować. Przeanalizowałam różne wariacje jaglanki, ale dopiero ta konkretna, po kilku moich modyfikacjach spotkała się z entuzjazmem mojej rodziny i na stałe zagościła w naszym domowym menu. Krótki czas gotowania w zwykłym garnku na kuchni jest w tym przypadku wystarczający, a przy tym nie rozgotujemy kaszy jaglanej. A po trzecie z powodzeniem może zastąpić pierwsze i drugie danie dla osób będących na diecie. Po drugie jest to zupka fit, która z powodzeniem wystarczy za dwa dania, jeśli zrobicie ją odpowiednio gęstą. W końcu, aby na stałe wprowadzić zupę jaglana do naszego menu, musiałam skomponować ją sama.