Ciasto Katarzynka

Anna
Ciasta
23.02.2020 14:44
Ciasto Katarzynka

Składniki: ( blacha 20x30) - 10 jajek - 3 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki suchego maku - 50 dag margaryny - masła - 2 płaskie łyżki kakao - 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - duża paczka biszkoptów - słoik powideł śliwkowych ok 250-300g Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka. Możecie wybrać się z nim w daleką podróż i nic mu się nie stanie - a wiem,że często takich szukacie. Mąkę, proszek do pieczenia wymieszać i dodać do utartej masy razem z pianą z białek. Katarzynka długo czekała w kolejce - w końcu pojawia się na blogu. Na blachę wyłożyć białe ciasto, rozmarować cienką warstwę powideł, poukładać pół paczki biszkoptów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/02/katarzynka.html