Szczerze mówiąc, nie mogłam dać mu rady;) I choć w smaku jest pyszne, to taka dawka słodyczy zdecydowanie jest ponad moje limity;) Na plus mogę napisać, że jest proste i szybkie do przygotowania i jak widać lista składników jest niewielka. 1 puszka masy kajmakowej o smaku kakaowym (460 g) 500 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30 % 100 g orzechów laskowych 1 wafelek o smaku orzechowym (50 g) Układamy w blaszce w następujący sposób: Herbatniki – masa orzechowa – herbatniki – kajmak z orzechami – herbatniki – biała masa – kakao + ewentualnie wiórki czekolady 1 łyżka cukru pudru herbatniki kakaowe – 200-250g kakao do oprószenia opcjonalnie – wiórki czekolady Formę (21×21 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Właśnie ta myśl nasuwa mi się jako pierwsza i jest dominująca jeśli chodzi o odczucia związane z tym ciastem. Do reszty kremu dodajemy 2 łyżki masy kajmakowej, pokruszonego drobno wafelka oraz połowę posiekanych orzechów, mieszamy. 1/3 część kremu odkładamy do miseczki i mieszamy z 1 łyżką cukru pudru.