Sernik na zimno z morelami

Anna
Ciasta
26.01.2020 15:45
Sernik na zimno z morelami

Sernik na zimno to idealna opcja na deser dla osób, które nie lubią piec bądź nie mają warunków na standardowe wypieki. Jeśli nie ma sezonu na morele, to można też użyć moreli z puszki, ewentualnie wymienić je na brzoskwinie. Składniki: 160 ml mleka 450 g mleka skondensowanego słodzonego 250 ml śmietanki 30% (mocno schłodzona) 330 g serków kremowych 20 g żelatyny w proszku 140 g ciastek owsianych 40 g masła 2 galaretki morelowe (lub brzoskwiniowe) W osobnym naczyniu miksujemy serki z mlekiem skondensowanym na jednolitą masę. Jest to niesamowicie delikatny sernik na zimno z morelami. Sernik na zimno z morelami to delikatna odsłona sernika. Następnie tortownicę odstawiamy do lodówki bądź zamrażalki na czas przygotowywania masy sernikowej. Opis Sernik na zimno z morelami: Z pewnością przepis na ten sernik przekona do siebie każdego miłośnika deserów i słodyczy. Następnie całość odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę do stężenia. Następnie ciasteczka owsiane rozgniatamy na drobno i dodajemy je do masła. Kiedy galaretka jest już gotowa do użycia, wylewamy ją na wierzch naszego ciasta. Ciasta tego typu idealnie sprawdzają się na letnie upalne dni. Przygotowujemy je zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/sernik-na-zimno-z-morelami/