Składniki: ( na około 8 gofrów ) - 25 g masła - 250 g mąki - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 2 łyżki cukru - 2 jajka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - olej do smarowania gofrownicy - cukier puder do posypania/polewa/dowolne dodatki Do miski wsypałam cukier. wedle życzenia-polane przeróżnymi polewami,posypkami,owocami, bitą śmietaną lub cukrem pudrem. bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Wtedy to, z za każdego rogu kuszą nas budki, w których sprzedawane są gofry w różnej postaci... Kojarzą się pewnie większości z Was, jak i mnie samej z wakacjami,plażą i słońcem. Pozostało już tylko... podawać je z dowolnym dodatkiem lub owocami i schrupać. W dzisiejszy, jesienny dzień naszła mnie ochota na te chrupiące delicje. Na pewno nie jeden raz zajadaliście się nimi. I już po chwili, wyjmowałam upieczone i chrupiące gofry.