Masa twarogowa : 4 kostki twarogu ( jeśli twaróg nie jest mielony należy go zmielić) 4 całe jaja szklanka cukru cukier waniliowy duży budyń śmietankowy (lub dwa małe) pół cytryny 2 szklanki mleka pół szklanki oleju jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać twaróg, budyń, mleko, sok z połowy cytryny i pół szklanki oleju. Spód ciasta : kostka palmy 3 szklanki mąki 4 jajka cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Po 45 minutach ubić pianę z białek i cukru wyłożyć na blaszkę i piec kolejne 15 minut. Następnie białka odstawić, a żółtka połączyć z pozostałymi składnikami wyrabiając masę, najlepiej ręcznie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kimteamlife.wordpress.com/2014/10/26/zlota-rosa/