Składniki: - około 1 kg trybowanych udek z kurczaka - 5-6 łyżek łagodnego ketchupu - 100 g przecieru pomidorowego - 70 g powideł śliwkowych - 2-3 łyżki mielonej, wędzonej papryki - 2 łyżki mielonej, słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu - 2-3 płaskie łyżki soli - 2-3 łyżki cukru trzcinowego - olej do podsmażenia Ketchup łączymy z przecierem i powidłami. Danie dla osób nie lubiących udek z kurczaka na których trzeba szukać mięska. Mięsko będzie najlepsze jeśli zostawimy je w marynacie na całą noc. Pieczemy w piekarniku ustawionym na 250^C przez około 40 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkiepole.blogspot.com/2019/11/trybowane-udka-w-bbq.html