Opis Mus z białej czekolady: Mus z białej czekolady to idealny deser dla prawdziwych miłośników czekolady. Często przygotowuję mus z białej czekolady na małe przyjęcia w gronie znajomych, które z wielką radością zastępuję ciasta. Następnie zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę i kolejno również dodajemy ją do masy, cały czas delikatnie mieszając. Składniki: 100 g białej czekolady 120 ml śmietany kremówki 2 jajka 25 g masła Szczypta soli Pianki (do ozdoby) z dodatkiem szczypty soli w oddzielnej misce ubijamy na sztywną pianę. W tej odsłonie w roli głównej biała czekolada, która zawróci w głowie każdemu. Następnie do płynnej czekolady dodajemy pokrojone na kawałki masło. Wystarczą nam tylko 2 główne składniki, czyli biała czekolada oraz kremówka i mus mamy gotowy. Kruszymy ją na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do przestudzonej delikatnie masy dodajemy po jednym żółtku, cały czas mieszając masę.