Jajka faszerowane żółtkiem

Anna
Przekąski
05.09.2019 20:44
Jajka faszerowane żółtkiem

Opis Jajka faszerowane żółtkiem: Jajka faszerowane żółtkiem to jeden z najczęściej wybieranych sposobów przyrządzania jajek na wielkanocny stół. Przepis ten jest świetny, ponieważ jajka zawsze mamy w lodówce i przepyszną przekąskę przygotujemy nawet w przypadku niezapowiedzianych gości. Bardzo często faszerowane jajka przygotowuję jako przystawka na przyjęcia. Idealne proporcje żółtek oraz dodatków sprawią, że jaja faszerowane podbiją serca i podniebienia nawet najbardziej wybrednych gości. Jednak ja nie tylko przygotowuję je na święta. Wydrążone miejsca w białku wypełniamy przygotowanym farszem (tak by powstała górka z żółtka). Na samym końcu posypujemy delikatnie mieloną słodką papryką i dekorujemy świeżym koperkiem. Ja jednak zapraszam na klasyczny przepis bez wielu dodatków. Uwielbiają je wszyscy i w mgnieniu oka znikają z mojego stołu. W każdym wariancie smakują wyśmienicie, a tych wariacji jest bardzo dużo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/jajka-faszerowane-zoltkiem/