Składniki: około 300 g pieczarek pół cebuli 1 ząbek czosnku 4 łyżki masła 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki czarny mielony pieprz sól do smaku około 3/4 szklanki mleczka kokosowego 82% Przygotowanie: Na maśle szklimy pokrojoną cebulę, pod koniec dodając starty ząbek czosnku. Dodajemy mleczko kokosowe, na początek około 0,5 szklanki w razie potrzeby dolewając (gęstość sosu zależy od upodobań). Dziś prosty przepis na pyszny sos pieczarkowy na mleczku kokosowym. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku (u mnie zawsze większa ilość pieprzu, sos nie może być mdły). Taki sos wspaniale smakuje z kaszą, ryżem lub świeżym pieczywem. Polecam Wam również kremowy sos pieczarkowy z serkiem topionym. A jeśli szukacie innych przepisów z pieczarkami, to polecam Wam chrupiące pieczarki w panierce. Sos pieczarkowy na mleczku kokosowym.