Barszcz czerwony z pierogami

Magdalena
Obiad
29.04.2019 15:34
Barszcz czerwony z pierogami

Składniki: - 40 g suszonych grzybów - 2 szklanki wody - 4 średnie buraki (pieczone lub gotowane) - 2 ząbki czosnku - 2 liście laurowe - 2 litry wywaru warzywnego (u mnie z: 2 marchewki, cebula (opalona na gazie), 1-2 pietruszki, por, kawałek selera), można też wykorzystać 2 litry rosołu - 2 łyżki majeranku - 1 łyżka suszonej zielonej pietruszki - świeżo mielony czarny pieprz i sól - 2 łyżki soku z cytryny - 1 butelka soku z buraka z cytryną FRUTI Przygotowanie: Grzyby płuczemy na sitku, następnie przekładamy do miski i zalewamy 2 szklankami wody, zostawiamy tak na całą noc (można krócej, minimum na 2-3 godziny). U mnie dziś pierogi z kapustą i grzybami, ale będą tu też pasować te z mięsem lub paszteciki. Tak przygotowany czerwony barszcz podajemy z pierogami (u mnie dziś z kapustą i grzybami). Do barszczu dodałam pyszny w 100% naturalny sok z buraka z cytryną Fruti. Pod koniec gotowania dolewamy sok z buraka z cytryną, mieszamy chwilę zostawiamy. Do wywaru z warzyw dodajemy liście laurowe, 2 obrane ząbki czosnku, majeranek i całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Całość przecedzamy i łączmy z wywarem z grzybów. Dziś zapraszam Was na pyszny barszcz czerwony z domowymi pierożkami. Przepis na pierogi z kapustą i grzybami do barszczu znajdziecie tutaj. Ostudzone upieczone lub ugotowane buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach lub kroimy na małe kawałki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/barszcz-czerwony-z-pierogami/