2 kopiaste szklanki mąki pszennej 100 g masła 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao na ser 1,5 kg twarogu 3/4 szklanki cukru 6 zółtkek 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 budynie smietankowe skórka pomarańczowa kandyzowana na piankę 2 opakowania kisielu truskawkowego 6 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche, wylepić nim dno blaszki, podpiec 10 minut w piekarniku. Ser wylać na podpieczony spód, piec 30 minut w 180 stopniach. Po 30 minutach pieczenia na sernik wyłożyć pianę piec jeszcze 30 minut. Piekłam 70 minut w 180 stopniach w blaszce o wymiarach 25 cm x 40 cm.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lubieessc.blogspot.com/2019/04/sernik-z-kisielowa-pianka.html