Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 500 g ugotowanych i utłuczonych/przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1 cebula 3 łyżki jogurtu sojowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki wody sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia (u mnie olej rzepakowy) przygotowanie Zmielone siemię lniane wymieszaj z gorącą wodą i odstaw na 15 minut, aby powstał kleik – czyli nasze jajko. Przepis na sos gulaszowy znajdziecie w poprzednim wpisie, tutaj link: https://viagusto.pl/wegetarianski-sos-gulaszowy/ Przepis na placki z gotowanych ziemniaków krok po kroku Placki z gotowanych ziemniaków Z powstałej masy formuj płaskie placki i smaż na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu na rumiany kolor z obydwóch stron. Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków to idealny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia.