CIASTECZKA GĘSIE ŁAPKI

Magdalena
Desery
27.03.2019 21:23
CIASTECZKA GĘSIE ŁAPKI

Składniki: - 250 g twarogu półtłustego - 200 g masła - 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 15 g cukru z wanilią Wykonanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę przesianą przez sito. Te małe ciasteczka, na dwa kęsy, tak wciągają, że z pewnością na jednym się nie skończy! Te małe ciasteczka, na dwa kęsy, tak wciągają, że z pewnością na jednym się nie skończy! Po tym czasie, ciasto rozwałkujemy na stolnicy oprószonej mąką na duży cienki placek i wycinamy kółka za pomocą szklanki (średnica około 7 cm). Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 min. Ciasteczka gęsie łapki Składane ciasteczka twarogowo-maślane o kształcie przypominającym gęsie łapki, stąd ta ich śmieszna nazwa 😉 Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/03/ciasteczka-gesie-lapki.html