Ciasto 3 Bit bez pieczenia

Monika
Ciasta
07.03.2019 14:10
Ciasto 3 Bit bez pieczenia

Masło zmiksować a następnie łyżka po łyżce dodać schłodzony budyń cały czas miksując. Żelatynę zalać zimną wodę a następnie odstawić na 10 minut do napęcznienia. Składniki: - Herbatniki podwójne opakowanie - Masa krówkowa puszka - Mleko 800 ml - Budyń śmietankowy bez cukru 2 - Cukier 4 łyżki - Masło 150 g ( w temperaturze pokojowej) - 400 ml śmietanki 30% - Żelatyna łyżka - Woda 30 ml - Cukier puder pełna łyżka - czekolada mleczna 50 g Przygotowanie: Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać w nim proszek budyniowy. Na koniec wyłożyć bitą śmietanę i zetrzeć na nią mleczną czekoladę. Na koniec wlewać powoli przestudzoną żelatynę cały czas miksując. Blaszkę o wymiarach 25 na 35 wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą wartę herbatników. Na masę krówkową wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Odstawić na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Wyłożyć masę krówkową i rozsmarować równomiernie na herbatnikach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2019/03/ciasto-3-bit-bez-pieczenia.html