Ekspresowe w przygotowaniu ciasto leniwiec, znakomicie sprawdzi się kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego Wymiary formy: 25x36 cm Składniki: masa krówkowa: - 400 ml śmietanki 30% - 2 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku - 400 g masy kajmakowej masa śmietanowa: - 600 ml śmietanki 30% - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku dodatkowo: Przygotowanie: - około 500 g podłużnych biszkoptów Przygotowanie: W dwóch szklankach rozpuszczamy we wrzątku po dwie łyżeczki żelatyny. biszkopty ciasta ciasto bez pieczenia ciasto leniwiec w 20 minut kajmak leniwiec masa kajmakowa masa krówkowa śmietanka top ciasta bez pieczenia W międzyczasie na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę biszkoptów. 600 ml śmietanki ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Ciągle miksując wlewamy pozostałą zimną żelatynę i na biszkopty wykładamy masę śmietanową.