Torcik Czekoladowy Z Dżemem I Kremem Mascarpone

Iwona
Ciasta
25.01.2019 18:02
Torcik Czekoladowy Z Dżemem I Kremem Mascarpone

5-6 cukierków truflowych dodatkowo: - 125 g mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - około 1/2 słoika dżemu rabarbarowego lub morelowego np. domowego <--klik polewa: - 20 g masła - 5 łyżeczek cukru - 3 łyżeczki kakao - 1 łyżka zimnego mleka - ewent drobno pokrojone orzechy laskowe lub wiórki kokosowe Tworząc ten torcik wzorowała się na słynnym torcie Sachera którego jeszcze nigdy nie piekłam, ale w końcu i jego też upiekę ;) Ciasto jest w punkt słodkie, a słodycz jego przełamana jest kwaskowatym dżemem. 22 cm: - 6 jajek kl M - 3/4 szkl mąki pszennej - 125 g masła - 1/2 szkl cukru - 3 łyżki cukru - 50 g czekolady gorzkiej - 1 czubata łyżeczka kakao - ewent. Ja dorzuciłam jeszcze bardzo słodkie cukierki czekoladowe które nam nie smakowały i nie wiadomo było co z nimi tak naprawdę zrobić. Ja dorzuciłam jeszcze bardzo słodkie cukierki czekoladowe które nam nie smakowały i nie wiadomo było co z nimi tak naprawdę zrobić. Następnie dodajemy mąkę, kakao, roztopioną czekoladę i ewentualnie pokrojone cukierki (ja dodałam bo nie miał ich kto zjeść, a w ciasto wpasowały się idealnie) Mascarpone miksujemy z cukrem i wykładamy na drugi blat, możemy jeszcze posmarować ostatni blat dżemem cienko i dopiero przykryć ciasto. 22 cm: Ciasto jest w punkt słodkie, a słodycz jego przełamana jest kwaskowatym dżemem. Oczywiście można cukierki pominąć i ciasto też na pewno się uda :) Oczywiście można cukierki pominąć i ciasto też na pewno się uda :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2019/01/torcik-czekoladowy-z-dzemem-i-kremem.html