5 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao cukier waniliowy 200 g białej czekolady 200 g gorzkiej czekolady łyżeczka żelatyny 400 ml śmietany kremówki Rozsmarowuję na nim ciasto, wyrównuję i piekę około 15 minut w 180 st C. Upieczone ciasto wyjmuję na wilgotną ściereczkę (papierem do góry). Wsypuję mąkę wymieszaną z kakao i cukrem waniliowym i delikatnie mieszam szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach. Blachę w wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia. Jeśli masa jest rzadka (czasem śmietana nie chce się dobrze ubić) to odstawiam ją na chwilę do lodówki. Lekkie, puszyste, delikatne kakaowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i białej czekolady. Ciasto owijam szczelnie folią spożywczą i odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Tak przygotowaną polewą dekoruję ciasto i odstawiam na chwilę, żeby czekolada zastygła. Odrywam delikatnie papier i razem ze ściereczką zwijam ciasto w rulon i zostawiam do ostygnięcia. Odlewam 2 łyżki śmietanki do kubeczka,a resztę ubijam na sztywno.