Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i grana padano / 1 porcja Składniki: - 5 gniazdek makaronu tagliatelle - 2 ząbki czosnku - 1 garść malutkich pieczarek - 3 garście szpinaku baby - 1/3 szklanki startego grana padano lub parmezanu - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Cienki makaron, który z pewnością znacie - tagliatelle, szpinak baby, malutkie pieczarki i starty grana padano. Jeśli tak zachęcam do skorzystania z mojego nowego przepisu na danie makaronowe w 7 minut! To jedno z moich ulubiony dań z makaronem w roli głównej. - Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię z pieczarkami i szpinakiem. - Całość podsmażamy na najmniejszym ogniu, aż czosnek i pieczarki będą miękkie, a szpinak zmniejszy swoją objętość. - Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. - Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek.