składniki - 1,2 kg świeżej kapusty (1 mała kapusta) - 150 g pieczarek - 1 duża cebula (lub 2 małe) - 2 ząbki czosnku - 4 łyżki oleju (lub innego tłuszczu do smażenia) - przyprawy i zioła: 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, 1/2 łyżeczki papryki mielonej, 1/2 łyżeczki cząbru, 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego, 1/2 łyżeczki soli ziołowej Jeśli kapusta zrobi się zbyt sucha, dodaj do niej trochę wody lub wody z ogórków kiszonych (wtedy możesz pominąć kwasek cytrynowy). Na wierzchu ułóż wegański ser (oczywiście możesz go pominąć lub użyć innego) oraz pokrojone w plastry pieczarki. Dodatkowo: - 4 placki tortilli - 5 plastrów sera (u mnie wegańskiego Violife) - 2 pieczarki przygotowanie - Z kapusty wykrój głąb. - Gotową kapustę podziel na 3 części i przełóż nią placki tortilli (tak, aby powstał tort). Podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę, posiekane ząbki czosnku i drobno pokrojone pieczarki. Kiedy kapusta wystygnie, odciśnij ją z wody (im lepiej ją odsączysz, tym krótszy będzie czas smażenia).