Składniki - 300 g kaszy jaglanej - 2 jajka - 250 g pieczarek - 1 mały, zblanszowany brokuł - 2 pomidory - 150 g tartego sera - 3 łyżki Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią KAMIS - 1 łyżka Pieprz ziołowy w torebce - sól morska W galerii niżej znajdziecie także inne dania, które przygotowywaliśmy, każde z nich było wyjątkowe i na pewno odtworzę je na blogu. Zapiekanki z kaszy jaglanej to doskonały przepis na dobrze znaną Wam przekąskę w innym wydaniu. Wszystkie przepisy, które przygotowywaliśmy były proste, przepyszne i zupełnie odmieniły moje spojrzenie składniki, w których nie widziałam zbyt dużego potencjału, jak na przykład wątróbka czy kasza. Przygotowywałam je na warsztatach marki Kamis, organizowanych wspólnie z Polskimi Bankami Żywności w ramach akcji Kulinarnie Mocni. Akcja edukacyjna wpisuje się doskonale w profil mojego bloga, ponieważ myślą przewodnią jest przygotowywanie potraw z prostych, ogólnodostępnych składników, ziół i przypraw. Zobacz też: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Mini burgery koreczki na dwa kęsy Przepis Kaszę gotujemy w 1l nieosolonej wody przez 15 minut na dużym ogniu. Przy pomocy wałka i papieru do pieczenia formujemy z kaszy podłużne blaty (20x8 cm, grubość około 1cm). Na tak przygotowanych blatach układamy pomidory, brokuły, a także pokrojone w plastry, podsmażone pieczarki.