Marchewkowe ciasto z jabłkami i orzechami

Monika
Ciasta
03.10.2018 16:05
Marchewkowe ciasto z jabłkami i orzechami

Zapraszam po przepis 🙂 składniki Ciasto marchewkowe: - 200 g marchewki - 200 g mąki - 3 duże lub 4 małe jajka - 100 g cukru - 3 łyżki oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki przyprawy do piernika Jabłka: - 1,5 kg obranych jabłek - 1 łyżka masła - 2 galaretki (u mnie pomarańczowe) Kruszonka: - 100 g orzechów włoskich - 200 g mąki - 60 g cukru - 100 g masła przygotowanie - Marchewkę zetrzyj na małych oczkach tarki, a następnie odciśnij z nadmiaru soku. Ciasto marchewkowe połączyłam z jabłkami z galaretką oraz rozpływającą się w ustach orzechową kruszonką. Po tym czasie pokrusz na blachę do pieczenia i piecz ok. 15 minut w 180 stopniach Celsjusza. Podsmażaj je, co jakiś czas mieszając do momentu wyparowania nadmiaru soku – zależnie od jabłek 15 – 30 minut. Całość wyłóż na formę do pieczenia i piecz 25 minut w 180 stopniach Celsjusza. Następnie jabłka zdejmij z ognia i dokładnie wymieszaj z galaretkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://viagusto.pl/jesienne-ciasto-marchewkowe-z-jablkami-i-orzechami/