Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 3 głos/y ) składniki Spód: 150 g orzechów (u mnie 100 g orzeszków ziemnych i 50 g orzechów laskowych) 30 g płatków migdałowych 30 g wiórków kokosowych 2 łyżki syropu klonowego lub syropu klonowego 1 łyżka wody Krem: 150 ml schłodzonej wody po cieciorce (aquafaby) 100 g gorzkiej czekolady + 1 łyżka oleju kokosowego 40 g cukru pudru 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub z limonki Dodatkowo: 16 ciasteczek Oreo przygotowanie Orzechy zmiel w młynku do kawy, a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dodaj sok z cytryny i za pomocą miksera na najwyższych obrotach aquafabę ubijaj przez około 5 minut – powinna powstać puszysta pianka. Krem to ubita na puszystą piankę woda po cieciorce połączona z gorzką czekoladą. Gorzką czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego roztop w kąpieli wodnej i odstaw do przestudzenia. Gotowy krem czekoladowy wyłóż na krem z ciasteczek. Schłodzoną wcześniej przez co najmniej dobę wodę po cieciorce umieść w wysokim naczyniu. Tym razem spód przygotowałam z mieszanki orzechów i bakalii. 🙂 Ciasto bez pieczenia z Oreo i kremem czekoladowym