Smacznego :) Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz Instagram (tam więcej zdjęć z pobytu w Toskanii) poniedziałek, 3 września 2018 Tagliatelle z grzybami po toskańsku Autor: Małgorzata Chyla o 07:10:00 Etykiety: grzyby, kuchnia włoska, makaron, makaron z grzybami, obiad, parmezan, podgrzybki, prawdziwki, tagliatelle, tagliatelle z grzybami, włoskie przepisy Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) W oryginale z prawdziwkami - u mnie mieszanka prawdziwków i podgrzybków - bo tych pierwszych po prostu zabrakło - i tak wyszło pysznie - zapewniam :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 400-500 g makaronu tagliatelle 500 g świeżych borowików (lub innych grzybów - mogą też być mrożone) 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki białego wytrawnego wina sól, pieprz 3 łyżki dobrej oliwy z pierwszego tłoczenia 1/2 pęczka natki pietruszki starty parmezan do posypania PRZYGOTOWANIE Toskańska kuchnia w dużej mierze opiera się na grzybach - w szczególności prawdziwkach i truflach - stąd dzisiaj przepis na pyszne tagliatelle z grzybami. Dzisiaj mam dla Was przepis inspirowany naszym pobytem w cudownej włoskiej Toskanii, w której zakochałam się jakiś czas temu i musiałam wrócić na dłużej.