Brownie z borówkami

Krzysztof
Przepisy
27.05.2014 19:10
Brownie z borówkami

Przepis

Potrzeba jest mieć:

2 tabliczki gorzkiej czekolady (najbardziej gorzkiej, 70% np.)

Ciekawe po co na w większości opakowań czekolad zastosowano system "otwórz-zamknij".Zamykaliście kiedyś czekoladę po otwarciu? Dziwny jest ten świat.

200 g masła- cała kostka, a co se bedziemy żałować

4 jajka

100 g mąki

200 g cukru (można więcej ale będzie słodkie nieprzytomnie)

opakowanie borówek amerykańskich (jakieś 200 g, ale część zeżarłam w trakcie, więc dałam mniej)

Czekoladę z masłem rozpuszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą i pilnujemy żeby się nie zagotowało.Mieszamy, nie oblizujemy łyżki! Tak robią tylko ci, którzy silnej woli nie mają za grosz.

Jajka ubijamy mikserem stopniowo dodając mąkę i cukier. Taką masę wlewamy do czekolady i mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzchu układamy borówki.

Pieczemy w 200 st. Zwykłe brownie piecze się króciutko, jakieś 15-20 minut, ale tutaj, w związku z obecnością borówek, trochę dłużej.Załóżmy że około 30 minut.

Zdążycie cośtam w międzyczasie.Np ujebać całą kuchnie w czekoladzie.

Smacznego życzę.Jakoś sobie trzeba humor poprawiać. Przemek- jutro przyjdzie brownie for you.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną