To też rewelacyjna opcja na imprezy, która znika ze stołu w ekspresowym tempie :) Lekkie faszerowane cukinie Drukuj przepis Składniki ► cukinie [4 średnie sztuki] ► mięso mielone z indyka [400 g] ► pomidory w puszce [400 g / 1 puszka] ► oliwa [1 łyżka] ► feta [2 plastry] Mięso wieprzowe podmieniłam na indyka, żółty ser na kawałeczki fety, a suszone pomidory w oleju na suszone pomidory z czosnkiem i bazylią marki Kamis. Dodatkowo: ► suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis [2 łyżeczki] ► sól [pół łyżeczki lub do smaku] Przygotowanie Mięso przesmażyć na oliwie, aż straci surowość, dodać pomidory z puszki i przyprawy. Ułożyć w formie do pieczenia lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nafaszerować. Dzięki temu, można sobie pozwolić na kilka łódeczek więcej, a potem nadal mieć energię by cieszyć się latem!