Czeska wiśnia - ciasto bez pieczenia

Ciasta
10.07.2018 20:04
Czeska wiśnia - ciasto bez pieczenia

Składniki: - herbatniki kakaowe ok. 250g - 0,5 l śmietanki 30% - 2 płaskie łyżeczki cukru pudru - 2 galaretki cytrynowe - 2 szklanki wrzątku - 1 kg wiśni drylowanych - 5 łyżek stołowych cukru - 2 galaretki wiśniowe - starta gorzka czekolada do posypania wierzchu - forma: 24x24 cm 1. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Mus wiśniowy: 1 kg wiśni drylowanych zagotować w garnku, podczas wrzenia dosypać 2 (suche) galaretki wiśniowe oraz 5 łyżek cukru, dokładnie wymieszać na wyłączonym palniku do rozpuszczenia granulek. 5. Mus wiśniowy: 1 kg wiśni drylowanych zagotować w garnku, podczas wrzenia dosypać 2 (suche) galaretki wiśniowe oraz 5 łyżek cukru, dokładnie wymieszać na wyłączonym palniku do rozpuszczenia granulek. 4. Na herbatniki wyłożyć całą masę, włożyć do lodówki na ok. 2 godziny do całkowitego stężenia. 4. Na herbatniki wyłożyć całą masę, włożyć do lodówki na ok. 2 godziny do całkowitego stężenia. 6. Masę śmietankową wyjąć z formy, przeciąć wzdłuż na 2 równe części. 6. Masę śmietankową wyjąć z formy, przeciąć wzdłuż na 2 równe części. Wlać ostudzony i lekko tężejący mus wiśniowy i odstawić do lodówki do stężenia (ok. 40 minut wystarczy). Wlać ostudzony i lekko tężejący mus wiśniowy i odstawić do lodówki do stężenia (ok. 40 minut wystarczy).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2018/07/czeska-wisnia-ciasto-bez-pieczenia.html