Potrzebujemy: - rabarbar - mus jabłkowy - 2 szklanki cukru - 1 jajko - 2/3 kostki margaryny - 40 dag mąki pszennej - cukier waniliowy - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka śmietany kwaśnej Rabarbar myjemy i kroimy na cząstki. Potem wyjmujemy, wykładamy mus jabłkowy i rabarbar (bez soku) na ciasto, przykrywamy drugą częścią ciasta. Moi domownicy lubią gdy ciasto jest na cienkim spodzie i przykryte troszkę kruchym, tak by owoce wyglądały spod ciasta. Jeśli nie macie zapasów to kilka jabłek obieramy, zasypujemy cukrem i prażymy na małym ogniu, aż jabłka nam się rozpadną. Zasypujemy 1 szklanką cukru, odstawiamy na godzinę by rabarbar puścił sok. Mąkę, 1 szklanka cukru, sól i proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy mieszamy. Jedną wylepiamy blachę i wstawiamy na 10 minut do nagrzanego piekarnika.