TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty

Monika
Ciasta
30.04.2018 17:22
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty

Torciki Bounty Drukuj Ocena: 4.7 /5 ( 3 głos/y ) składniki Ciasto: 2 szklanki bezglutenowej mieszanki mąk ok 350 g, oczywiście możesz też użyć pszennej 3/4 szklanki cukru 90 g, u mnie cukier kokosowy 1 i 1/3 szklanki wcześniej zaparzonej wybranej kawy u mnie bezglutenowa zbożowa 1/2 szklanki oleju 60 ml 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 3 łyżki kakao 3 łyżki siemienia lnianego + 6 łyżek wody Krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 200 g wiórek kokosowych 5 łyżek cukru 2 łyżki budyniu bezglutenowego aromat śmietankowy Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej niektóre składniki, takie jak kakao (z natury bezglutenowe), powinny pochodzić ze sprawdzonego źródła – w innym przypadku mogą być one zanieczyszczone podczas produkcji. 🙂 Zapraszam Was do skorzystania z oferty sklepu: http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/ Do poszczególnych produktów przejdziesz klikając w wyróżnione na zielono składniki, które znajdują się poniżej 🙂 Ciasto bounty jest bardzo znanym ciastem – składa się z ciemnego ciasta oraz pysznej kokosowej części. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Dodatkowo: gorzka czekolada lub polewa wegańska i bezglutenowa bita śmietana przygotowanie Na początku przygotuj ciasto. Zmielone siemię lniane wymieszaj z gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Postanowiłam zrobić torciki bounty w wersji wegańskiej i bezglutenowej – wyszły idealne! Na koniec daj też zaparzoną wcześniej kawę oraz olej. Resztki ciasta i kremu możesz ze sobą zmieszać, ewentualnie dodaj trochę wody lub kokosu. 🙂 Do przygotowania użyłam produktów ze sklepu bezglutenowego All 4 Celiac. Do miski daj mieszankę mąk, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/torciki-bounty-weganskie-i-bezglutenowe-ciasto-bounty/