Składniki: na ciasto 3 szklanki mąki 250 g margaryny 3 łyżki cukru 5 łyżek śmietany 18% 1 łyżka kako 3 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek na masę jabłkową 2 kg jabłek 1 szklanka rodzynek 1 budyń śmietankowy 0,5 szklanki wody cukier na bezę kokosową 3 szklanki wiórek kokosowych 6 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche, podzielić na dwie części, jedną częścią wyłożyć dno blaszki do pieczenia. Masę jabłkową wylać na ciasto kruche, wcześniej posypane 3 łyżkami bułki tartej. Białka ubić na sztywno z cukrem, pod koniec ubijania dodać wiórki kokosowe oraz mąkę ziemniaczaną. Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki, udusić z cukrem i wodą. Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami. Wierzch ciasta posypać kruszonką z pozostałej części ciasta.