Napoleonek - wg. starej receptury babci ;)

Alicja
Ciasta
14.01.2016 8:33
Napoleonek - wg. starej receptury babci ;)

Następnie podziel je na 3,5 części i po zostaw na ok. 10 min. 3 kawałki rozwałkuj na cie nki placek o wymiarach blaszki , a ostatni najmniejszy tylko ro zwałkuj, aby szybciej się upiekł ( ten zostanie zużyty jako kruszonka na wierzch ciast a) Gotowe placki piecz w temp 200 C przez ok 20-30 min, aż nabiorą lekko rum ianego koloru. ! :) Składniki: CIASTO: KREM: 1 litr mleka cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Mąkę przesiej na st olnicę , dodaj pokrojone masło , amoniak, ocet i na koniec ubite jajka. Gorącym budyniem przełóż 3 placki, a z czwartego zrobić kruszonkę i posyp nią wierzchnią część ciasta posmarowaną budyniem. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mleko (pozostałe 1/4 l ) i mąkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://doprawionefantazja.blogspot.com/2013/02/napoleonek-wg-starej-receptury-babci.html