CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA)

Magdalena
Ciasta
19.06.2019 1:28
CIASTO CAPPUCCINO (BEZ PIECZENIA)

) Składniki: 150 g biszkoptów podłużnych 500 g sera twarogowego (może być z wiaderka) 200 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 3-4 łyżki cappuccino (u mnie: czekoladowe) 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru (lub więcej) Masa serowa z dodatkiem kawy cappuccino jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na podłużnych i kruchych biszkoptach. Dodatek kawy do masy nadaje jej lekkiej goryczki, dlatego ilość cukru dopasowujemy do własnych preferencji, w zależności czy lubimy mocno słodkie, czy lekko wytrawne ciasta. Do wystudzonej żelatyny rozpuszczonej w mleku dodajemy 2-3 łyżki zmiksowanego twarogu, mieszamy i całość wlewamy porcjami do masy serowej, cały czas miksując. P.S. Jeżeli szukasz więcej przepisów na ciasta bez pieczenia, to znajdziesz je w moim e-booku ➔ CIASTA Wierzch ciasta również zdobią biszkopty, ale okrągłe i w wersji mini. W misce miksujemy twaróg sernikowy ze śmietanką, cappuccino oraz cukrem pudrem. Proste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/06/ciasto-cappuccino-bez-pieczenia.html