Zapraszam do obejrzenia przepisu oraz skorzystania z oferty sklepu BioIndygo 🙂 Orzechowe ciasto bez pieczenia Drukuj Ocena: 5.0 /5 ( 4 głos/y ) składniki Składniki – spód: 150 g płatków jaglanych (BioIndygo) 200 g daktyli (BioIndygo) 50 g oleju kokosowego (BioIndygo) Składniki – krem: 120 g płatków jaglanych (BioIndygo) 170 g masła orzechowego (BioIndygo) 500 ml wody 50 g cukru 1 budyń (jeśli Twoje ciasto ma być bezglutenowe, użyj bezglutenowego) 2 łyżeczki cukru wanilinowego Orzechowe ciasto, które chcę Wam dzisiaj pokazać ma wiele zalet – jest bez pieczenia, jego przygotowanie zajmuje nam jedynie nieco ponad pół godziny, jest odpowiednie dla bezglutenowców i wegan. W wielu sklepach produkty takie jak daktyle, czy olej kokosowy są bardzo drogie, jednak w ofercie sklepu BioIndygo znajdziecie konkurencyjne ceny, nie tracąc przy tym na jakości produktów. Desery bez pieczenia są tymi, przy których nie musimy się martwić czy ciasto urośnie, a także nie musimy czekać, aby w odpowiednim momencie wyłączyć piekarnik. Składniki na krem daj do garnka, a następnie dokładnie zblenduj na gładką masę. Jedynym minusem jest fakt, że zawiera cukier – lecz można go zastąpić innymi słodzikami, jeśli nie używacie cukru. Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Dodatkowo: kilka łyżek masła orzechowego (BioIndygo) kilka łyżek brązowego cukru przygotowanie Aby przygotować spód daktyle zalej gorącą wodą.