50 g płatków jaglanych 250 ml letniej wody 5 łyżek cukru 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao Dodatkowo: cukier puder przygotowanie Ze składników na ciasto wyrobić zwarte ciasto – na początku składniki siekaj nożem, a dopiero na końcu należy zagnieść je ręką. Ocena: 4.7 /5 ( 3 głos/y ) składniki Ciasto: 200 g mąki 100 g miękkiego oleju kokosowego 5 łyżek jogurtu naturalnego (u mnie sojowy) 2 łyżki cukru ew. kurkuma Krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (małe, bez cukru) Krem nakładaj w rękawie cukierniczym lub szprycy na przemian – raz jasną, a raz ciemną część i nadziej rurki. Wyglądem oraz smakiem nie odbiegają od zwykłych rurek – aby były jeszcze bardziej ciekawe i pyszne zrobiłam krem w dwóch kolorach/ Efekt wizualny i smakowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył 🙂 Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój na paski o szerokości około 2 cm. Dzisiaj chcę przedstawić Wam przepis na wegańskie rurki z kokosowym kremem! Aby przygotować krem mleczko kokosowe wlej do garnka i podgrzewaj na małym ogniu. Ciasto włóż do zamrażarki na około 10 minut. Następnie zdejmij z ognia i zblenduj na gładką masę.