Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy 2-3 łyżki puree dyniowego z większej części, mieszamy i wszystko z powrotem przelewamy do większej części puree. Do garnka wlewamy małą ilość wody, wrzucamy pokrojoną dynię, dodajemy zwykły cukier i dusimy na małym ogniu do miękkości. Dyniowe puree dzielimy na dwie części w stosunku 1:2. 2) Jeśli chcemy, aby nasze ciasto miało bardziej intensywny kolor należy użyć większej ilości dyni i dodać ją do masy. Na stężałą masę wylewamy zimną galaretkę, Wkładamy do lodówki do stężenia. Gotową masę wylewamy na przygotowany spód i wkładamy do lodówki do stężenia. Następnie dodajemy stopniowo śmietankę kokosową (tylko stałą część mleczka kokosowego) i dokładnie mieszamy. Do rozpuszczonej galaretki dodajemy odłożoną mniejszą część puree dyniowego. Do ubitej śmietanki dodajemy powoli masę dyniowo-kokosową i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto nie jest zbyt słodkie- jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta to należy zwiększyć ilość cukru.