ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Magdalena
Obiad
13.07.2017 0:01
ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Oto niebanalny przepis na łososia z wykorzystaniem ciasta francuskiego...warkocz z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i szpinakiem. Do tego sałatka ze świeżych warzyw i mamy lekki obiad lub kolację w niecałą godzinkę 😉 Wykonanie: Filet z łososia myjemy, osuszamy i przyprawiamy przyprawą do ryb, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Nakładamy paski na przemian, raz z jednej, a raz z drugiej strony aż utworzą warkocz. Szpinak wykładamy na patelnię i podgrzewamy na małym ogniu aż całkowicie się rozmrozi. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 min, aż ciasto się zrumieni. Rybę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 12-15 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/07/losos-ze-szpinakiem-w-ciescie-francuskim.html