Składniki : Na 6 porcji tj. 18 szt. 100 g mrożonych malin bez wcześniejszego rozmrażania 100 g masła 150 g cukru : Polski cukier kryształ 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 jajko (L) sok i skórka z połówki dużej cytryny 240 g mąki typ 650 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/8 sody oczyszczonej Wykonanie : 1. Masło zimene dzielimy na kawałki i umieszczamy w malakserze ucieramy z cukrem na gładką masę. 2.. Tak naprawdę jeśli chodzi o czas, to od momentu wyjęcia składników na blat to pierwszego wgryzienia się w ciacho nie minie więcej niż 30 minut. Tak naprawdę jeśli chodzi o czas, to od momentu wyjęcia składników na blat to pierwszego wgryzienia się w ciacho nie minie więcej niż 30 minut. W ramach prowadzonej kampanii uświadamiającej o roli cukrów prostych w naszym życiu postanowiłam przedstawić wam ciastka, które zachwycą was nie tylko wizualnie ale i smakowo. Z wierzchu i od spodu kruche a w środku struktura najlepszego biszkoptu połączona z piaskową konsystencją ciasta ucieranego. Z wierzchu i od spodu kruche a w środku struktura najlepszego biszkoptu połączona z piaskową konsystencją ciasta ucieranego. Nie wiem dlaczego ale pomyślałam o upieczeniu ciastek, i wiecie co był to strzał w dziesiątkę. Nie wiem dlaczego ale pomyślałam o upieczeniu ciastek, i wiecie co był to strzał w dziesiątkę. 5. Przygotowane ciasto pieczemy w 175 st C przez 14-16 minut w zależności od wielkości ciastek. Póki co wykorzystuję reszki ubiegłorocznych i dzisiaj zupełnie przypadkowo w ręce wpadła mi ostatnia porcja mrożonych malin. Póki co wykorzystuję reszki ubiegłorocznych i dzisiaj zupełnie przypadkowo w ręce wpadła mi ostatnia porcja mrożonych malin. Ten przepis w szczególności polecam wszystkim zapracowanym mamom, które dbają o żywienie swoich pociech i nie ograniczają im słodyczy do zera. Ważne by na tym etapie nie przesadzić z miksowaniem ,bo inaczej będziemy musieli dodatkowo schłodzić ciasto przed właściwym nakładaniem do pieczenia. Przepis jest banalnie prosty i jeśli jesteście posiadaczami robotów kuchennych to z pewnością otrzymacie te różowe cudeńka bez większego wysiłku. Przepis jest banalnie prosty i jeśli jesteście posiadaczami robotów kuchennych to z pewnością otrzymacie te różowe cudeńka bez większego wysiłku. Chcecie więcej informacji na temat cukru i jego roli w naszym życiu ??? Nie spłaszczamy kulek przed pieczeniem ponieważ same się uformują w trakcie pieczenia i urosną. Po dużym sukcesie miękkich ciastek maślano-mlecznych (klik) postanowiłam przygotować coś na ich kształt. Po dużym sukcesie miękkich ciastek maślano-mlecznych (klik) postanowiłam przygotować coś na ich kształt.